Zajačie stehná (1000 g)
100 g slaniny
150 ml kyslej smotany
100 ml oleja
200 g húb
150 ml bieleho vína
1 lyžica horčice
mleté čierne korenie
soľ.
Zajačie stehná prešpikujeme časťou slaniny
osolíme
okoreníme
potrieme horčicou a opečieme na rozpálenom oleji. Potom ich podlejeme vínom a dusíme. Počas dusenia podľa potreby prilievame víno a pridáme zvyšnú slaninu. Keď je mäso takmer mäkké
primiešame do šťavy nakrájané huby a kyslú smotanu. Všetko preložíme do ohňovzdornej nádoby a dáme do predhriatej rúry. Mäso pečieme pri teplote 200 oC asi 15 minút. Po dokončení šťavu pretrieme cez sitko. Mäso podávame so zemiakovými haluškami a šťavou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.