200 g bravčového mäsa z pleca
100 g mozočka
100 g pečene
100 g obličiek
100 g bravčového jazyka
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
50 g masti
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
mletá rasca
soľ.
Mäso
pečeň
obličky a jazyk umyjeme
očistíme a nakrájame na kocky. Nadrobno nakrájanú cibuľu speníme na rozpálenej masti
pridáme pripravené mäso a vnútornosti (okrem mozočka). Opražíme
poprášime mletou červenou paprikou
okoreníme rascou a mletým korením. Osolíme
podlejeme a udusíme domäkka. Mozoček zalejeme vlažnou vodou a necháme ho na chvíľu postáť. Potom ho vyberieme
nadrobno nakrájame a pridáme ku gulášu. Ochutíme rozotretým cesnakom. Podávame s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.