Rozpolené bravčové hlavy
zbavené mozgu
očí a uší
riadne očistíme
opláchneme vo vode a dáme variť. Uvarené oberieme z kostí a nakrájame na úhľadné kocky do väčšej nádoby. Pridáme trochu varených a najemno pomletých bravčových koží a podľa potreby vývar z hláv. Všetko potom spolu zamiešame a ochutíme soľou
cesnakom
mletým bielym korením
majoránom a mletým novým korením. Môžme pridať aj strúhanú cibuľu alebo mletý klinček
oboje však spolu nedávame. Plníme do bravčových žalúdkov
otvory dobre uzavrieme špagátom a podľa veľkosti varíme asi 2 až 3 hodiny. Ďalej postupujeme
ako je uvedené v úvode. Ak na túto tlačenku použijeme hlavy a kolená
ktoré boli aspoň 2 dni v uležanom teplejšom náleve
dosiahneme peknú ružovú farbu a krajší vzhľad tlačenky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.