600 g mäsa z bravčovej hlavy
40 g krúp
120 g cibule
zelená petržlenová (alebo zelerová vňať)
mleté čierne korenie
soľ.
Bravčovú hlavu očistíme a varíme v osolenej vode (1500 ml)
až kým mäso nie je mäkké (dá sa ľahko oddeliť od kosti). Uvarenú polievku precedíme a ak je priveľmi mastná
tuk odoberieme. Do takejto polievky pridáme cibuľu spenenú na masti
zavaríme krúpy a pred podávaním pridáme zelenú petržlenovú alebo zelerovú vňať. Uvarené bravčové mäso z hlavy podávame zvlášť s chrenom
alebo ho nakrájame na drobné kocky a vložíme naspäť do polievky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.