150 g šunky
40 g ementálu
1 vajce
1 až 2 lyžice majonézy
1 malý karfiol
2 mrkvy
1 menší zeler
4 zemiaky
50 g sterilizovaného hrášku
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Očistený karfiol
mrkvu
zeler a zemiaky uvaríme v slanej vode. Precedíme a nakrájame na menšie kúsky. Pridáme majonézu
hrášok
korenie
soľ a vyšľahané vajce. Šunku nakrájame na tenké plátky a na každý dáme trochu zeleninovej zmesi. Zrolujeme
vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy
posypeme nastrúhaným syrom a dáme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 20 minút. Hotové ozdobíme vetvičkami petržlenovej vňate. Podávame ako predjedlo.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.