200 g šunky
150 g zeleru
40 g tvrdého syra
2 paradajky
30 g tuku
1 pór
250 g zemiakov
oregano
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky dáme uvariť v šupke. Šunku nakrájame na tenké rezance
zeler očistíme
nakrájame na tenké plátky
uvaríme v osolenej vode domäkka
precedíme a necháme odkvapkať. V rozpálenom tuku opražíme na kolieska nakrájaný pór
pridáme šunku a uvarený zeler. Opražíme a striedavo s plátkami uvarených olúpaných zemiakov naukladáme do ohňovzdornej misy. Každú vrstvu osolíme
okoreníme
navrch dáme plátky paradajok a posypeme syrom a oreganom. Zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.