3 stredne veľké baklažány
4 paradajky
200 g ryž
100 ml bieleho jogurtu
2 lyžice oleja
2 strúčiky cesnaku
bazalka
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažány olúpeme
nakrájame na kolieska
osolíme a necháme postáť. Potom ich osušíme a opražíme v rozpálenom oleji. Pridáme olúpané a nakrájané paradajky
bazalku
rozotretý cesnak
zelenú petržlenovú vňať
mleté korenie a soľ. Všetko podlejeme mäsovým vývarom a dusíme asi 15 minút. Napokon premiešame s udusenou ryžou. Zmes dáme do vymastenej ohňovzdornej misy
polejeme bielym jogurtom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.