200 g strúhaného syra
4 žĺtky
4 cukiny
100 g sparených olúpaných mandlí
6 lyžíc šľahačkovej smotany
olej
šťava z pol citróna
1 čajová lyžica mletého bieleho korenia
soľ.
Neolúpané cukiny pozdĺžne prerežme. Zrežme konce so šupou a asi 5 minút ich povaríme vo vriacej osolenej vode. Necháme ich odkvapkať. Syr nastrúhame
mandle nakrájame na rezančeky. V smotane rozhabarkujeme žĺtky
pridáme syr a mandle a podľa chuti osolíme. Dno pekáča alebo zapekacej misky vytrieme olejom a naukladáme do neho polovičky cukín
ktoré osolíme
okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou. Nakoniec ich zalejeme zmesou syra
mandlí a žĺtka. Prikryjeme druhým pekáčom alebo alobalom a zapekáme asi 15 minút v predhriatej rúre pri teplote 200 stupňov. Podávame s varenými zemiakmi
pečivom alebo sezónnym šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.