250 g údeného mäsa
3 vajcia
100 ml smotany
500 g hrubej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Z múky
1 vajca
soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske. Necháme ho oschnúť. Oschnuté cesto nakrájame najprv na pásiky a potom na štvorčeky - fliačky vo veľkosti asi 1 x 1 cm. Fliačky uvaríme v dostatočnom množstve osolenej vody pri občasnom miešaní
aby sa neprichytili na dno hrnca. Uvarené fliačky vyberieme dierkovanou varechou (alebo precedíme)
polejeme roztopenou masťou
premiešame s uvareným údeným mäsom
ktoré sme nadrobno nakrájali. Všetko poukladáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zvyšné vajcia rozmiešame v smotane
pridáme soľ a korenie
nalejeme na fliačky a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.