4 rezne z hovädzieho zadného po 150 g
300 g mrkvy
1 menší zeler aj s vňaťou
1 paradajkový pretlak 2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
500 ml hovädzieho vývaru (instant)
2 bobkové listy
mleté čierne korenie
soľ.
Rezne naklepeme a v rozpálenom oleji prudko opečieme dohneda. Pridáme nakrájanú cibuľu
roztlačený cesnak a všetko trochu opečieme. Pripravíme si vývar a zalejeme mäso jednou tretinou. Pridáme paradajkový pretlak a bobkový list. V odokrytej panvici dusíme
až kým sa tekutina úplne nevyparí. Mäso potom podlejeme zvyšným vývarom
zakryjeme ho a v rúre pečieme na miernom ohni asi 2 hodiny. Medzitým nakrájame mrkvu a zeler na pekné kúsky a asi po 90 minútach pridáme k mäsu. Mäso môžme podliať vodou. Nakoniec osolíme a okoreníme. Podávame s varenými zemiakmi s maslom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.