5 – 6 zemiakov
200 g suchohríbov
cibuľa
mleté čierne korenie
olej
2 vajcia
80 g strúhaného tvrdého syra
PL kyslej smotany
100 ml sladkej smotany
nasekaná petržlenová vňať
V šupke uvarené zemiaky necháme vychladnúť. Potom ich olúpeme a pokrájame na kolieska. Tvrdý syr nahrubo nastrúhame. Polovicu zemiakov uložíme do vymastenej zapekacej misy
posolíme a posypeme 20 g nastrúhaného syra. Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme očistené
pokrájané suchohríby
posolíme a krátko podusíme. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na zemiaky v zapekacej mise dáme podusené suchohríby s cibuľou a zasypeme ich 30 g strúhaného syra. Zvyšné zemiaky rozložíme na hubovú masu. Posolíme
okoreníme a zalejeme zmesou z rozšľahaných vajec
kyslej smotany
zo sladkej smotany
z petržlenovej vňate
zo zvyšného syra
soli a z mletého čierneho korenia. Pečieme asi 40 - 50 minút pri teplote 180 °C.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.