Veľké kapustné listy zbavíme hrubých rebier
sparíme a slabo naklepeme
aby sa dali dobre stočiť. Kúsok mastného hovädzieho (alebo bravčového) mäsa pomelieme
pridáme cibuľu nakrájanú nadrobno a nasekanú zelenú petržlenovú vňať
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a všetko spolu zmiešame s vopred podusenou ryžou zmiešanou s paradajkovým pretlakom a vajciami. Plnku rovnomerne rozdelíme na kapustné listy
každý stočíme a zahneme dovnútra. Osobitne podusíme kyslú kapustu okorenenú bobkovým listom a pokvapkanú paradajkovým pretlakom. Na dno vymasteného pekáča rozložíme podusenú kyslú kapustu
na ňu urovnáme stočené kapustové závitky s mäsovou plnkou
na ne opäť dáme vrstvu kyslej kapusty
všetko trocha podlejeme teplou hovädzou polievkou a navrch urovnáme plátky masla. Takto pripravené závitky udusíme v rúre domäkka. Nakoniec sarmu polejeme kyslou smotanou
ešte trocha prehrejeme
ale už nedusíme. Podávame so zemiakmi alebo s chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.