750 ml mlieka
200 g krupice
50 g masla
2 žĺtky.
Ďalej: 500 ml mlieka
100 g nastrúhaného parmezánu
60 g masla
50 g múky
na hrot noža nastrúhaného muškátového orieška
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli.
Mlieko s maslom privedieme do varu
primiešame krupicu a na miernom ohni za stáleho miešania povaríme asi 15 minút. Odstavíme
opatrne primiešame žĺtky a necháme vychladnúť. Na pomúčenej pracovnej doske sformujeme do tvaru valca. Nakrájame na plátky hrubé 2 až 3 cm. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom a navrstvíme do nej knedličky. Maslo roztopíme v hrnci a metličkou zašľaháme múku. Zalejeme mliekom a uvaríme omáčku. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orieškom. Bešamelovú omáčku nalejeme na knedličky. Posypeme nastrúhaným parmezánom. Zapečieme v rúre predhriatej na 180 oC asi 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.