600 g patizónov
150 g šampiňónov
5 olúpaných paradajok
5 paprík
150 g ryž
2 veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
olej
petržlenová vňať
tymian
soľ.
Patizóny olúpeme a veľké semená odstránime. Cibuľu
papriku a patizóny nakrájame na malé kocky. Na troche oleja speníme cibuľu
pridáme patizóny a papriku a spolu podusíme asi 30 minút
kým patizóny nezmäknú. Umyté čerstvé šampiňóny nakrájame na plátky a dusíme na oleji asi 10 minút. Ryžu dôkladne prepláchneme a sparíme v miske s vriacou vodou. Necháme ju v nej aspoň 10 minút pôsobiť. Mäkkú zeleninu a šampiňóny spolu zmiešame
pridáme sparenú ryžu
soľ
prelisovaný cesnak
tymian a nakrájanú petržlenovú vňať. Všetko dobre premiešame. Umyté paradajky sparíme vriacou vodou. Olúpeme ich a nakrájame na kolieska. Pekáč vymastíme a naplníme pripravenou zmesou
na ktorú husto poukladáme kolieska paradajok. Zapekáme v rúre asi 30 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.