750 g mrazeného rybieho filé
45 g tvrdého syra na strúhanie
1 žĺtok
maslo
50 g margarínu
25 g strúhanky
25 g cibule
celé korenie
soľ.
Rybie filé nakrájame na porcie
vložíme do vriacej osolenej vody
pridáme cibuľu
korenie a varíme miernym varom 15 minút. Uvarené filé z vývaru vyberieme a necháme odkvapkať. Menšiu dávku vývaru zahustíme svetlou zápražkou
ktorú sme pripravili z tuku a múky
dobre rozmiešame a varíme najmenej 15 až 20 minút. Vychladnutú prevarenú omáčku zjemníme žĺtkom. Do vymasteného pekáča kladieme uvarené rybie filety
prelejeme ich omáčkou
posypeme strúhaným syrom
preosiatou strúhankou
pokvapkáme rozpusteným maslom a v horúcej rúre rýchlo zapečieme. Ako prílohu podávame opečené zemiaky a na každú porciu môžme pridať koliesko citrónu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.