500 g zemiakov
500 g hlávkovej kapusty
100 g údenej slaniny
1 cibuľa
1 lyžica tuku na vymastenie misy
mletá rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke. Precedíme
olúpeme a nakrájame na kolieska. Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na tenké rezance. Úenú slaninu nakrájame na malé kúsky
rozpražíme a pridáme nadrobno nasekanú cibuľu. Cibuľu opražíme
primiešame nakrájanú kapustu a opäť opražíme. Osolíme
okoreníme
posypeme rascou a dusíme takmer domäkka. Do vymastenej ohňovzdornej misy striedavo poukladáme vrstvy pripravených zemiakov a kapusty
vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 30 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.