750 g zemiakov
150 g šunky
100 g údeného syra
50 g údenej slaniny
100 ml smotany
4 paradajky
2 vajcia
2 strúčiky cesnaku
tuk na vymastenie misy
1 lyžička nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Zemiaky uvaríme v šupke
precedíme
olúpeme a nakrájame na plátky (osminky). Šunku nakrájame na hrubšie rezance
paradajky sparíme vriacou vodou
olúpeme
očistíme a rozštvrtíme. Slaninu nakrájame na malé kocky a opražíme. Všetko spolu premiešame
posolíme a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Zalejeme vajciami
ktoré sme rozšľahali s rozotretým cesnakom
smotanou
zelenou petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 až 30 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.