1 menší karfiol
50 g údeného syra
tatárska omáčka
2 lyžice kečupu
2 mladé cibuľky
pažítka
soľ.
Karfiol očistíme
vložíme do studenej osolenej vody
prikryjeme a varíme 5 až 7 minút. Uvarený karfiol precedíme
necháme odkvapkať
rozoberieme na malé ružičky
uložíme do ohňovzdornej misy
pokvapkáme kečupom a posypeme mladou
nadrobno nasekanou cibuľou a nastrúhaným syrom. Dáme do vyhriatej rúry a zapekáme
kým sa neroztopí syr. Podávame s tatárskou omáčkou a nakrájanou pažítkou. Tip: Namiesto tatárskej omáčky môžme posypať karfiol opražnou strúhankou a pokvapkať roztopeným maslom. Namiesto pažítky môžme použiť posekaný kôpor.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.