6 vajec
500 g ovčieho syra
250 ml mlieka
60 g masla
maslo na potretie a vymastenie formy
500 g lístkového cesta (polotovar)
80 g hladkej múky
na hrot noža mletého bieleho korenia
pol čajovej lyžičky soli.
Lístkové cesto necháme trocha zmäknúť. Čerstvý ovčí syr popučíme. Na panvici roztopíme maslo
primiešame múku
prilejeme mlieko a za občasného pomiešania povaríme asi 5 minút. Potom omáčku trocha osolíme
okoreníme mletým bielym korením a necháme vychladnúť (občas ju premiešame). Nakoniec do vychladnutej omáčky zamiešame vajcia a popučený ovčí syr. Lístkové cesto rozvaľkáme na 6 kruhov veľkých ako tortová forma a všetky na vrchnej strane potrieme maslom. Aj formu vymastíme maslom
uložíme do nej jeden kruh cesta
natrieme ho tenkou vrstvou syra
prikryjeme ďalším kruhom a znova rozložíme vrstvu syra. Postup opakujeme
až kým všetky kruhy cesta neuložíme do formy. Nakoniec priložíme posledný kruh cesta a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Po upečení formu otvoríme
pokrm vyberieme a nakrájame na rezy ako tortu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.