300 g bravčového pleca
2 vajcia
50 g syra
250 ml mlieka
300 g zeleného hrášku
200 g ryž
50 g oleja
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ. xN
Umytú precedenú ryžu mierne opečieme na oleji
zalejeme vriacou osolenou vodou a udusíme skoro domäkka. Hrášok udusíme osobitne. Bravčové mäso pomelieme
pridáme udusený hrášok
premiešame s ryžou a s nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
preložíme na pekáč
zalejeme v mlieku rozšľahaným vajciami a mletým čiernym korením. Povrch posypeme nastrúhaným syrom a v rúre zapečieme. Podávame so zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.