400 g zeleru
50 g údenej slaniny
4 vajcia
100 ml mlieka
50 g údeného syra
citrónová šťava
2 lyžice strúhanky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Očistený zeler nastrúhame na hrubšom strúhadle
pokvapkáme citrónovou šťavou
osolíme a premiešame s petržlenovou vňaťou. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozpražíme. Pridáme zeler
zalejeme vajciami
ktoré sme rozšľahali s mliekom a so soľou
posypeme strúhankou a nastrúhaným údeným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame s čerstvým bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.