400 g brokolice
100 ml mlieka
40 g nastrúhaného syra
1 žĺtok
2 paradajky
1 lyžica tuku
1 lyžica masti
30 g hladkej múky
strúhanka
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
soľ.
Brokolicu nakrájame so stonkami asi 10 cm dlhými. Vložíme do vriacej osolenej vody a na miernom ohni varíme 10 až 12 minút. Precedíme
necháme odkvapkať a uložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
zalejeme mliekom
povaríme a primiešame rozšľahaný žĺtok spolu s nastrúhaným syrom. Brokolicu zalejeme omáčkou
obložíme ju paradajkami
ktoré sme nakrájali na plátky
pokvapkáme tukom
posypeme strúhankou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame posypané petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.