500 g bielej fazule
100 ml oleja
200 g paradajok
4 cibule
4 strúčiky cesnaku
2 sušené štipľavé feferónky
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mäta
pol viazaničky petržlenovej vňate
1 lyžica múky
mleté čierne korenie
soľ.
Fazuľu cez noc namočíme do vody. Na druhý deň ju precedíme a uvaríme
nie však príliš domäkka. Vodu
v ktorej sa fazuľa varila
zlejeme a malé množstvo odložíme. Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu a primiešame mletú červenú papriku. K cibuľovému základu pridáme nakrájané paradajky
cesnak a zaprášime múkou. Všetko spolu dobre zamiešame
pridáme fazuľu a podlejeme vodou
v ktorej sme fazuľu varili. Ochutíme nadrobno nakrájanými feferónkami
soľou
mletým čiernym korením a necháme prejsť varom. Potom fazuľu rozdelíme do viacerých hlinených misiek. Do každej misky nalejeme 1 lyžicu oleja a navrch nasypeme mätu a nasekaný cesnak. Misky dáme do rúry a pri teplote 180 stupňov zapekáme asi 20 minút. Podávame s tenkými opečenými pikantnými klobásami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.