50 g suchej fazule
1 vajce
100 g zelenej fazuľky
150 g mlieka
20 g cibule
5 g masla.
Suchú fazuľu uvaríme domäkka a posolíme až 15 až 20 minút pred dokončením. Uvarenú fazuľu precedíme. Struky zelenej fazuľky rozkrojíme na 3 až 4 časti. Uvaríme v posolenej vode a necháme odkvapkať. Cibuľu nakrájame a speníme na masle alebo na masti. Všetko zmiešame
zmes dáme do servírovacej nádobky
zalejeme vajcom rozhabarkovaným s mliekom a zapečieme v rúre alebo uvaríme vo vodnom kúpeli. Jedlo podávame teplé alebo studené.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.