400 g bravčového mäsa
1 kapusta
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice mletej červenej papriky
rasca
masť
mleté čierne korenie
soľ.
Kapustu rozoberieme
listy sparíme vriacou vodou a vyložíme nimi (jednou vrstvou) vymastenú bábovkovú formu. Potrieme mäsovou zmesou a opäť preložíme listami
až kým sa forma nenaplní. Navrch uložíme 2 až 3 vrstvy listov
prikryjeme alobalom a pečieme vo vyhriatej rúre asi 1 hodinu. Príprava mäsovej zmesi: Mäso nakrájame na menšie kocky a premiešame s rozotretým cesnakom. Osolíme
necháme odstáť a pomelieme. Pridáme mletú červenú papriku
korenie a drvenú rascu. Nakrájanú cibuľku speníme na rozpálenej masti a mäsovú zmes preddusíme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.