300 g teľacieho mäsa
400 g zelenej fazuľky
100 g ementálu
100 ml smotany
2 vajcia
2 paradajky
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
mäsový vývar
1 lyžica masti na vymastenie pekáča
bazalka
mletý muškátový kvet
soľ.
Umyté mäso osolíme
potrieme rozotretým cesnakom
posypeme mletým muškátovým kvetom
dáme do vymasteného pekáča
obložíme cibuľou
ktorú sme nakrájali na kolieska. Podlejeme vývarom a domäkka upečieme. Mäso necháme vychladnúť a potom ho pomelieme spolu s upečenou cibuľou. Zelenú fazuľku očistíme
nakrájame
uvaríme v osolenej vode a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. Navrch uložíme na plátky nakrájané paradajky
zalejeme vajciami
ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným ementálom a so smotanou. Posypeme bazalkou a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.