400 g baklažánov
150 g mäkkej slaniny (šunkovej salámy alebo klobásy)
150 g ryž
50 g údeného syra
100 ml kyslej smotany
2 vajcia
2 paradajky
1 lyžica paradajkového pretlaku (kečupu)
1 cibuľa
1 lyžica oleja
40 g masti
mäsový vývar
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažány olúpeme a nakrájame na kolieska. Nadrobno nasekanú cibuľu speníme v rozpálenej masti a pridáme baklažány
ktoré prudko opečieme z oboch strán. Osolíme
okoreníme
podlejeme trochou chladnej vody a dusíme domäkka. Ryžu opražíme na oleji
pridáme očistené paradajky
ktoré sme nakrájali na malé kúsky
osolíme a zalejeme mäsovým vývarom. Udusíme domäkka. Úeninu nakrájame na hrubé rezance a premiešame ju s udusenou ryžou. Obložíme udusenými baklažánmi
polejeme rozšľahanými vajciami s kyslou smotanou
posypeme nastrúhaným syrom a zapečieme vo vyhriatej rúre. Hotové pokvapkáme paradajkovým pretlakom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.