1 konzerva červených fazúľ
1 červená a 1 zelená paprika
1 cibuľa
200 g salámy (šunky)
100 g chipsov (zemiakových lupienkov)
3 lyžice strúhaného syra (Eidam)
100 g nátierkového syra (Lunex)
100 g kyslej smotany
pažítka
mleté čierne korenie
soľ.
Konzervovanú fazuľu zlejeme a prepláchneme pod tečúcou vodou. Necháme odkvapkať. Papriky prerežme na 4 časti
očistíme a umyjeme. Nakrájame na rezance. Cibuľu olúpeme a nakrájame. Salámu nakrájame na menšie plátky. Rozohrejeme gril
prípadne rúru
na najvyššiu teplotu. Chipsy spolu s ostatnými prísadami vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy a posypeme strúhaným syrom. Na spodnej polohe mriežky zapekáme desať minút. Nátierkový syr hladko vymiešame s kyslou smotanou
ochutíme soľou a mletým čiernym korením. Nakoniec vmiešame nakrájanú pažítku. Podávame ako prílohu k pečeným chipsom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.