250 g údenej krkovičky (alebo 1 údené koleno)
100 ml smotany
3 vajcia
500 g hrubej múky
70 g masti
mleté čierne korenie
soľ.
Z múky
1 vajca
zo soli a z 200 ml vody vypracujeme tuhšie cesto
ktoré rozvaľkáme na pomúčenej doske a necháme trochu obschnúť. Potom ho nakrájame na fliačky veľké asi 1 x 1 cm
uvaríme v osolenej vode a precedíme. Polejeme roztopenou masťou
premiešame s nakrájaným uvareným údeným mäsom a dáme do vymastenej ohňovzdornej misy. V smotane rozmiešame vajcia
trocha soli a mleté čierne korenie
nalejeme na fliačky s mäsom a zapečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.