300 g paradajok
250 g teľacieho mäsa
100 ml kyslej smotany
1 vajce
30 g údeného syra
4 jablká
hladká múka
2 cibule
1 lyžica masti na vymastenie misy
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Paradajky nakrájame na plátky
osolíme
obalíme múkou a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Posypeme uvareným mäsom
ktoré sme nadrobno nakrájali. Okoreníme a posypeme očistenými nastrúhanými jablkami
nadrobno nakrájanou a nasekanou cibuľou a petržlenovou vňaťou. Všetko zalejeme vajcom
ktoré sme rozšľahali s nastrúhaným syrom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme asi 25 minút. Hotové pokvapkáme kyslou omáčkou. Podávame s varenými zemiakmi posypanými petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.