1000 g zemiakov
100 g tvrdého syra
250 ml smotany
40 g masla
1 strúčik cesnaku
muškátový orech
mleté čierne korenie.
Očistené a umyté zemiaky nakrájame na tenké kolieska. Pekáč alebo ohňovzdornú misu vytrieme cesnakom
vymastíme tukom a ukladáme do nej po vrstvách nakrájané zemiaky
ktoré posypeme nastrúhaným syrom
osolíme a okoreníme. Potom všetko zalejeme smotanou
maslom
vložíme do rúry a pomaly pečieme. Podávame s hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.