800 g podľa možností rovnako veľkých zemiakov
100 g zeleru
20 g masla
štipka muškátového oriešku
30 až 40 g tvrdého syra
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky umyjeme a v osolenej vode v šupke varíme 20 minút. Zlejeme
necháme vychladnúť a pozdĺžne prerežme. Zemiaky vydlabeme lyžicou a necháme približne 5 mm okraj. Vybratú zemiakovú masu popučíme vidličkou. Zeler očistíme a nakrájame na malé kocky. 10 minút ho blanšírujeme vo vriacej osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Maslo vymiešame do peny
vmiešame do zemiakovej masy a pridáme kocky zeleru. Ochutíme soľou
mletým čiernym korením a štipkou muškátového oriešku. Polovice zemiakov uložíme na plech a naplníme plnkou. Syr nastrúhame a posypeme ním zemiaky. Pečieme v predhriatej rúre
pri teplote 220 stupňov
na druhej polohe mriežky zvrchu
asi 10 minút dozlata. Podávame samotné
prípadne s bravčovými rebierkami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.