1000 g zemiakov
100 g šunky
2 smotany na šľahanie (250 g)
1 zarovnaná lyžica majoránu
mleté čierne korenie
soľ.
Zemiaky olúpeme a umyjeme. Na strúhadle na uhorky ich nastrúhame na plátky
prípadne nakrájame nožom. Plátky starostlivo osušíme
napríklad v servítkach. Vložíme do vymastenej misy
okoreníme a posypeme nakrájanou šunkou. Do smotany na šľahanie vmiešame majorán
osolíme a okoreníme. Zemiaky rovnomerne zalejeme smotanovou omáčkou. Vo vyhriatej rúre zapekáme asi 45 minút. Podávame ako prílohu k mäsitým jedlám alebo ako ľahkú večeru.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.