1 veľký karfiol
2 vajcia
200 g húb (kuriatok)
100 g tvrdého syra
250 ml mlieka
30 g masla
1 cibuľa
30 g hladkej múky
10 g masti
lyžica strúhanky
mleté čierne korenie
soľ.
Na masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme očistené umyté a nakrájané huby
osolíme
trochu podlejeme vývarom a dusíme. Karfiol umyjeme a dáme variť do vriacej vody. Z masla a múky pripravíme zápražku
podlejeme ju mliekom
podľa potreby aj vývarom z karfiolu (zvyšok použijeme na polievku) a za stáleho miešania varíme
až kým omáčka nie je hladká. Odstavíme a do vychladnutej zašľaháme polovičnú dávku nastrúhaného syra aj s vajciami. Pekáč vymastíme
dáme doňho na malé ružičky rozobratý karfiol a udusené huby
všetko zalejeme syrovou omáčkou
povrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom a strúhankou a v rúre zapečieme. Podávame so zemiakovou kašou a zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.