1 veľký karfiol (2 menšie)
250 g bravčového mäsa
50 g ementálu
2 vajcia
100 ml smotany
2 paradajky
1 lyžica masti
1 cibuľa
mäsový vývar
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
mleté čierne korenie
soľ.
Karfiol očistíme a uvaríme v osolenej vode 5 až 7 minút. Vyberieme ho a necháme odkvapkať. Vychladnutý karfiol rozoberieme na ružičky. Mäso umyjeme a nakrájame na kúsky. Opražíme ho na masti
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a opražíme dozlata. Potom osolíme
okoreníme
podlejeme horúcim mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Ohňovzdornú misu vymastíme a nakladieme do nej striedavo ružičky karfiolu a udusené mäso. Nakoniec všetko zalejeme vajciami rozšľahanými v smotane
posypeme nastrúhaným ementálom
ozdobíme na plátky nakrájanými paradajkami a zapečieme vo vyhriatej rúre. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a posypané nasekanou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.