1 karfiol
100 g šunky
50 g údeného syra
4 vajcia
250 ml mlieka
50 g masti
50 g hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
pridáme mlieko
trochu vody a povaríme. Do vychladnutej omáčky primiešame žĺtky
mleté korenie
soľ
osobitne uvarený a nasekaný karfiol a šunku nakrájanú na malé kocky. Nakoniec zľahka primiešame tuhý sneh ušľahaný z bielkov. Zmes dáme do vymastenej formy a upečieme vo vyhriatej rúre. Upečený nákyp nakrájame na tenké plátky a posypeme strúhaným syrom. Podávame s bielym pečivom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.