250 g bravčového mäsa
2 vajcia
200 ml smotany
1 hlávka kelu
3 strúčiky cesnaku
100 g ryž
50 g tuku
mleté čierne korenie
soľ.
Umytý kel nakrájame na štvrťky a v osolenej vriacej vode uvaríme do polomäkka. Potom ho precedíme a nakrájame na hrubšie rezance. Ryžu udusíme
pridáme do nej pomleté bravčové mäso
rozotretý cesnak a osolíme. Na vymastený pekáč dáme polovičnú dávku kelu
posypeme mletým čiernym korením
potom dáme ryžu s mäsom a nakoniec zvyšnú dávku kelu. Všetko zalejeme smotanou
v ktorej sme rozšľahali vajcia a v rúre upečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.