500 g póru
40 g tuku
soľ. Palacinkové cesto: 300 ml mlieka
2 vajcia
150 g hrubej múky
soľ.
Očistený a umytý pór nakrájame na menšie kúsky
vložíme do vriacej vody a krátko povaríme. Uvarený pór vyberieme (vývar môžme použiť na prípravu polievky). Palacinkové cesto: Z mlieka
žĺtkov
múky a soli pripravíme cesto a nakoniec zľahka primiešame z bielkov ušľahaný sneh. Na vymastený pekáč poukladáme uvarený precedený pór
zalejeme ho redším palacinkovým cestom a v rúre upečieme dozlata. Podávame so zemiakovou kašou a s hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.