400 g póru
4 vajcia
50 g eidamu
100 ml mlieka
1 lyžica masti na vymastenie misy
4 lyžice strúhanky
1 lyžica nadrobno nasekanej zelenej petržlenovej vňate
ďumbier
nastrúhaný muškátový oriešok
soľ.
Očistený pór uvaríme v osolenej vode
precedíme
prekrojíme do dĺžke napoly a vložíme do vymastenej ohňovzdornej misy. Trochu osolíme
posypeme strúhankou
muškátovým orieškom
ďumbierom a zelenou petržlenovou vňaťou. Napokon zalejeme vajciami
ktoré sme predtým rozšľahali s mliekom a nastrúhaným eidamom. Vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme. Podávame teplé s varenými zemiakmi alebo čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.