500 g špenátu
 100 g bryndze
 3 vajcia
 200 ml mlieka
 5 strúčikov cesnaku
 30 g oleja
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                 Špenát umyjeme
 nadrobno nakrájame alebo pomelieme a s rozotretým cesnakom udusíme na oleji. Bryndzu rozmiešame s mliekom
 pridáme žĺtky
 z bielkov ušľahaný tuhý sneh
 osolíme
 okoreníme a primiešame k udusenému špenátu.  Masu dáme do vymasteného a strúhankou vysypaného menšieho pekáča a v mierne teplej rúre zapečieme. Podávame s uvarenými zemiakmi. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.