700 g baraniny
zemiaky
1 lyžica múky
100 g masti (masla)
3 lyžice zelenej petržlenovej vňate
mletá červená paprika
zelená petržlenová vňať
soľ.
Baranie mäso zbavíme tuku a blán a oparíme v octovej vode. Potom ho umyjeme v studenej vode
nakrájame a opražíme v rozpálenej masti (masle) pod pokrievkou. Pridáme trochu vody a dusíme. Medzitým očistíme zemiaky
pridáme k mäsu a spolu dusíme. Zelenú petržlenovú vňať nakrájame a pridáme do výpeku. S múkou zmiešame trocha masla
pridáme nakrájanú zelenú petržlenovú vňať a soľ. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.