1 sliepka
250 ml smotany
1 žĺtok
150 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
1 cibuľa
2 lyžice oleja
30 g hladkej múky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
muškátový oriešok
čierne korenie
soľ.
Sliepku vložíme do studenej osolenej vody. Pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu
olúpanú cibuľu a čierne korenie. Uvaríme domäkka a rozporcujeme. Na oleji opražíme hladkú múku
zalejeme časťou vychladnutého precedeného vývaru a asi 20 minút povaríme. Okoreníme mletým muškátovým orieškom
pridáme smotanu a rozšľahaný žĺtok. Nakoniec dochutíme zelenou petržlenovou vňaťou. Do pripravenej omáčky nastrúhame alebo nadrobno nasekáme uvarenú koreňovú zeleninu a vložíme porcie uvarenej sliepky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.