600 g hovädzích držiek
150 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
40 g masti
40 g hladkej múky
nadrobno nasekaná zelená petržlenová vňať
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Držky dobre poumývame vo vode
vytrieme soľou
oškrabeme a opäť umyjeme. Dáme do chladnej vody a varíme asi 30 minút. Precedíme
zalejeme novou vodou a varíme domäkka. Keď sú držky takmer mäkké
pridáme očistenú koreňovú zeleninu (mrkva
petržlen
zeler)
soľ a dovaríme. Na masti opražíme múku
zalejeme ju trochou chladného vývaru
premiešame
pridáme uvarené držky a zeleninu nakrájanú na rezance. Poprášime mletou červenou paprikou
okoreníme a varíme ešte asi 20 minút. Ochutíme petržlenovou vňaťou. Jedlo by malo byť hustejšie. Podávame s čiernym chlebom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.