1 karfiol
200 g zeleného hrášku
1 žĺtok
250 ml sladkej smotany
30 g masla
30 g hladkej múky
zelená petržlenová vňať
muškátový kvet
soľ.
Na ružičky rozobratý umytý karfiol a zelený hrášok uvaríme v osolenej vriacej vode. Z masla a múky pripravíme bledšiu zápražku
zalejeme ju vývarom z karfiolu a povaríme. Smotanu so žĺtkom rozmiešame
vlejeme do uvarenej omáčky
pridáme uvarený nakrájaný karfiol s hráškom a dochutíme nastrúhaným muškátovým kvetom a nadrobno nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s dusenou ryžou alebo varenou cestovinou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.