400 g drobkov
rebierok a vnútorností z králika
1 paradajka
100 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen
zeler)
40 g masti
40 g hladkej múky
1 žmľa
muškátový kvet
1250 ml vody
pol lyžice mletej červenej papriky
soľ.
Mäso dobre umyjeme a uvaríme v osolenej vode domäkka. Vývar precedíme
mäso vykostíme a spolu s vnútornosťami nakrájame na malé kúsky. Na masti opražíme nakrájanú zeleninu
zalejeme vývarom
ochutíme mletým muškátovým kvetom
mletou paprikou a uvaríme domäkka. Pridáme olúpanú a na kocky nakrájanú paradajku. Podávame s kúskami nasucho opražnej žmle.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.