4 plátky hovädzieho mäsa po 150 g
8 tenkých plátkov prerastanej slaniny
125 g šampiňónov
5 lyžíc smotany
2 paradajky
3 cibule
4 čajové lyžičky horčice
2 lyžice kapár
4 lyžice oleja
1 lyžica maizeny
mleté čierne korenie
soľ.
Plátky slaniny vypražíme na suchej panvici. Mierne naklepeme plátky mäsa
osolíme
okoreníme a potrieme horčicou. Na každý plátok položíme 2 plátky slaniny a nakrájanú cibuľu rozdelenú na kolieska a 100 g nakrájaných šampiňónov. Povrch posypeme kaparami. Mäso zvinieme do tvaru závitu a spojíme ihlicami. Závitky opečieme zo všetkých strán na rozpálenom oleji. Zvyšok cibule a na osminky nakrájané paradajky pridáme do panvice a zalejeme 500 ml horúcej vody. Prikryté dusíme asi 1 a pol hodiny. Závitky vyberieme z panvice na teplé miesto. Tekutinu (omáčku) prepasírujeme a povaríme. Pridáme zvyšok šampiňónov a spolu krátko povaríme. Smotanu rozhabarkujeme s maizenou a spojíme s omáčkou
ktorú dochutíme. Podávame s dusenou ryžou alebo cestovinami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.