1000 g filé z lososa s kožou
250 g údených plátkov z lososa
45 g masla
5 až 7 vetvičiek bazalky
mleté čierne korenie
soľ. Marináda: 175 ml olivového oleja
šťava z pol citróna
3 až 4 vetvičky tymiánu
2 bobkové listy. Príloha z paradajok a bazalky: 4 paradajky
2 lyžice olivového oleja
1 malý zväzok bazalky
štipka kryštálového cukru.
Marinádu pripravíme v plytkej miske z citrónovej šťavy a oleja. Tymianové lístky poukladáme
zmes okoreníme a pridáme rozdrvený bobkový list. Plátky z lososa dáme do marinády. Necháme 1 hodinu marinovať v chladničke. Paradajky zmiešame s olejom a nakrájanou bazalkou
dochutíme soľou
korením a štipkou cukru. Necháme odstáť 30 až 60 minút. Plátky lososa vyberieme z marinády a osušíme ich. Závitky pripravíme z údených plátkov lososa
ktoré naukladáme na plátky marinovaného mäsa
do stredu dáme bazalkový list. Pripravený plátok stočíme do rolády
koniec prichytíme špáradlom. Na panvici rozpustíme maslo a naukladáme závitky
ktoré pečieme 1 až 2 minúty. Zo závitkov povyťahujeme špáradlá
podávame spolu s prílohou z paradajok a bazalky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.