500 g zelenej fazuľky
300 g bravčového mäsa z lopatky (alebo stehna)
250 ml kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky
2 lyžice oleja
1 cibuľa
600 g malých zemiakov
30 g masti
mäsový vývar
ocot
1 čajová lyžička cukru
1 lyžica nasekaného kôpru
mleté čierne korenie
soľ.
Zelenú fazuľku očistíme
nakrájame na 2 až 3 centimetrové kúsky a v menšom množstve osolenej vody uvaríme domäkka. Z masti a múky pripravíme bledú zápražku
rozriedime ju mäsovým vývarom a povaríme. Primiešame uvarenú zelenú fazuľku
osladíme
okyslíme octom a ochutíme kyslou smotanou s nasekaným kôprom. V rozpálenom oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu
pridáme mäso nakrájané na kocky a opražíme. Osolíme
okoreníme
podlejeme mäsovým vývarom a udusíme domäkka. Podávame so zemiakmi uvarenými v šupke a so zelenou fazuľkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.