250 g konzervovanej špargle
200 ml sladkej smotany
nastrúhaný parmezán
30 g masla
250 g zelených rezancov
1 lyžica hladkej múky
mleté čierne korenie
soľ.
Rezance uvaríme v osolenej vode (asi 6 až 8 minút)
precedíme a necháme odkvapkať. Špargľu vyberieme z konzervy
necháme odkvapkať
špičky odrežme a spolu s byľou podusíme v roztopenom masle. Prilejeme polovicu smotany
všetko posypeme nastrúhaným parmezánom a na miernom ohni zahustíme. Vo zvyšnej smotane rozmiešame múku
pridáme soľ
korenie
podusenú špargľu a zohrejeme. Rezance upravíme na hlbšiu misu
zalejeme špargľovou zmesou
premiešame a nakoniec povrch posypeme nastrúhaným parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.