300 g hovädzieho filé
100 g prerastenej údenej slaniny
1 feferónka
1 červená paprika
1 zelená paprika
100 g čiernych a zelených olív
400 g špagiet s vňaťovou príchuťou
1 konzerva olúpaných paradajok
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
šálka šťavy z pečeného mäsa
čajová lyžička mletej červenej papriky
zväzok pažítky
pol čajovej lyžičky karí korenia
mleté čierne korenie
soľ.
Olej rozpálime na veľkej panvici. Pridáme umyté mäso
ktoré sme nakrájali na malé kocky. Krátko ho opečieme zo všetkých strán
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Vo zvyšnom oleji rozpražíme slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
nasekanú feferónku a krátko opražíme. Papriky očistíme
nakrájame na rezance
pridáme k slanine a opražíme do sklovita. Pridáme olivy
paradajky a mäsovú šťavu a uvaríme omáčku. Osolíme
okoreníme mletou červenou paprikou
karí a mletým čiernym korením
primiešame nakrájanú pažítku
mäso a pomaly dusíme. Špagety varíme v slanej vode asi 10 až 15 minút. Vyberieme a necháme dobre odkvapkať. Uložíme na taniere
polejeme omáčkou a ihneď podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.